Hondenuitlaatplaatsen

De afgelopen maanden krijgen wij als wijkraad veel opmerkingen over de hondenuitlaatplaatsen in de wijk. Tevens krijgen we regelmatig opmerkingen over overlast van hondenpoep. Om die reden willen we de komende periode ons verdiepen in hoe een honden uitlaatplaats het beste kan worden opgezet. En daarmee een preventieve werking op de hondenpoep overlast creëren

24 November, 2015

Voor de hondenuitlaatplaats in het Dongendal is in overleg met de gemeente besloten om deze gelijktijdig met het park aan te passen. Een verplaatsing richting de Middellaan is een van de opties die besproken is.

11 Oktober, 2015

Afgelopen week is er overleg geweest met de vertegenwoordigers van de gemeente. Hieruit blijkt dat men open staat voor de adviezen die we als wijkraad geven. Ook geeft de gemeente aan dat er ruimte is om aanpassingen door te voeren.

01 Augustus, 2015

De uitkomst van het eerder genoemde onderzoek geeft een goed beeld over de manier waarop een hondenuitlaatplaats er uit moet zien. Een afrastering met een sluitend toegangshek is wat erg hoog op de inrichtingswensen staat. Daarnaast een vuilnisbak voor de hondenbezitter het bekende zakje. Een bankje om te kunnen zitten werd ook regelmatig genoemd. Als laatste punten werden speel attributen en het opruimen van de hondenpoep genoemd. De gemeente maakt met een frequentie van 1 maal per week het veld schoon. Dit wordt door de hondenbezitter als voldoende ervaren.

24 Mei, 2015

Afgelopen periode is aan diverse hondenbezitters gevraagd hoe een goede uitlaatplaats eruit dient te zien. Tevens wordt via persbericht in de lokale media om ideëen gevraagd. Na 15 juni zullen de resultaten bekend worden gesteld.